Przepisy aloesowe

Przez stulecia aloes używano na wszystkich kontynentach w wiele sposobów. Świeży sok oraz miąższ liści Aloe Vera można stosować prosto na rany, oparzenia, owrzodzenia, pęknięcia skóry, miejsca ukąszeń, wysypki, odleżyny, świąd. Ze względu na fakt, że miąższ aloesowy oddziałuje na cały organizm i ma właściwości stymulujące naturalną odporność organizmu i ogólnie wzmacniające, dobrze jest raz na jakiś czas zastosować kurację aloesową. W tym celu samodzielnie możemy sobie przygotować wino aloesowe, miód aloesowy, a ”na zewnątrz” wyciąg glicerynowy z aloesu i napar aloesowy, lub skorzystać niezwykle bogatej oferty
produktowej Forever Living Products, niekwestionowanego lidera w produkcji najwyższej jakości produktów Aloe Vera i sięgnąć po jeden z napojów aloesowych, np. po Aloe Vera Gel, aloe vera żęl albo krem aloesowo-propolisowy, Świeże liście aloesowe lub wyciąg służą do produkcji wielu specyfików przeznaczonych do zewnętrznego użytku w postaci maści, płynów, past, w formie różnego rodzaju mazideł, zasypek a także do wewnętrznego użytku w pod postacją iniekcji, syropów, wyciągów do stosowania domięśniowego, podskórnego oraz doustnego w licznych chorobach, m.in. w wrzodziejącym stanie zapalnym jelita grubego, wrzodach żołądka, nieżycie jelit oraz żołądka i dwunastnicy (również z ryzykiem przejścia w stan rakowy), skórczach mięśni, nerwobólach, bólach stawów na tle reumatycznym, dychawicy oskrzelowej, w formie zastrzyków oraz przemywań w schorzeniach wzroku.